top of page
Instore Harlem Lake
Instore Harlem Lake

wo 03 jan

|

In Front Records

Instore Harlem Lake

In januari is het, traditiegetrouw, tijd voor het americanafestival van Harlem Lake. De winnaars van de European Blues Challenge ‘22 trappen het nieuwe jaar sfeervol af met hun eigen minifestival vol rauwe americana en hedendaagse bluesrock!

Tijd en locatie

03 jan 2024, 15:00

In Front Records, Tussenweg 43, 2132 CS Hoofddorp, Nederland

Over het evenement

Op woensdag 3 januari om 15.00u gaan we het nieuwe jaar in met een knaller van een Instore:

Harlem Lake in een akoestische setting bij In Front Records! Ze brengen dan enkele nummers ten gehore die je vervolgens in voledige bezetting kunt terug zien tijdens het Americana Festival op 6 januari 2024 bij Cpunt! 

Lees hieronder wat je te wachten staat:

In januari is het, traditiegetrouw, tijd voor het  americanafestival van Harlem Lake. De winnaars van de European Blues  Challenge ‘22 trappen het nieuwe jaar sfeervol af met hun eigen  minifestival vol rauwe americana en hedendaagse bluesrock! Naast Harlem Lake zelf zie je Voltage, Jan Bas en Milo Meskens op de planken van  Cpunt: een waar muzikaal feest met 2 Nederlandse en 2 Belgische  topbands.

Voltage (NL), southern rock-'n-roll tot meeslepende americanaballads

Voltage  werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, die tweede werd  bij The Voice of Holland in 2015. Zijn rauwe, soulvolle stem past  perfect bij de catchy americanamuziek die de band maakt. Ze zijn graag  geziene gasten bij Veronica en Radio 2, waar hun singles ‘She’s Gone  Like The Wind’ en ‘Wild and Blue’ beide TopSongs waren. Recent bracht  Voltage de eerste single ‘The Wild Ones’ van het nog te verschijnen  vijfde studio album uit.

Harlem Lake (NL), energieke 70s rock-'n-soulband met krachtige frontvrouw

En  dan natuurlijk de trots van de Haarlemmermeer, Harlem Lake. Als winnaar  van de European Blues Challenge ‘22 toerden ze afgelopen zomers heel  Europa rond. Het vijftal fungeert als bluesrockmachine en verrast keer  op keer met meeslepende gitaar- en hammondorgelsolo’s. Zangeres Janne  Timmer brengt elk nummer vol beleving en beweegt soepel tussen warme  laagtes en weergaloze hoogtepunten. Fris eigen werk, met hier en daar  verfijnd (blues)gitaarspel van Sonny Ray van den Berg.

Milo Meskens (BE), jonge Belgische songwriter brengt verfijnde americana-popliedjes

Milo  Meskens maakt een eigenzinnige mix van pop, folk en blues. Met zijn  melancholische debuutsingle 'Here With Me' scoorde Milo Meskens meteen  een hitsingle in zijn thuisland België. Opvolger 'New Beginning' werd  een heerlijke meezinger en bewees dat Meskens geen eendagsvlieg is. En  ja, al zijn singles werden radiohits in Europa. Milo's nummers werden  tot nu toe bijna 30 miljoen keer gestreamd op Spotify. Begin 2022 ging  hij naar Londen om aan nieuwe muziek te werken. Voor de opnames van deze  nieuwe plaat vond hij gelijkgestemden, waardoor zijn tweede langspeler  rijker, dieper en volwassener klonk.

Jan Bas (BE), rock-'n-rollromanticus met een voorliefde voor soul, roots en heartland-americana

Jan  Bas is songwriter, gitarist én rock-n-rollromanticus – en misschien wel  één van de best bewaarde geheimen in de Belgische pop- en rockscene. De  kans is immers groot dat je Jan al aan het werk gehoord hebt, zonder  dat je er erg in had. Zo zong hij op de soundtracks van TV-producties  als ‘Safety First (The Movie)’, Jens Dendonckers ‘Liefde’ en ‘Paradise  City’. Ook tourde hij met de projecten '27 Years Nirvana Unplugged' en  'Paradise City'. Zijn liefde voor soul, roots en heartland-americana  vormen de fundering van Jans eigen, unieke sound die geheel in de lijn  ligt van Richard Hawley, Leon Bridges en een jonge Bruce Springsteen.

Over Harlem Lake Invites

Harlem  Lake heette voorheen Dave Warmerdam Band en organiseerde voor het eerst  in 2019 hun 'New Years Party' in Cpunt. De band, onder leiding van  Hoofddorper Dave Warmerdam ontwikkelde zich ondertussen van lokale  bluesjamband tot Nederlands meest belovende bluesrock-americanaband. Ook  zangeres Janne Timmer is een local uit Haarlemmermeer en beide  muzikanten speelden hun eerste tieneroptredens op ons podium. Ieder jaar  komen ze terug naar hun thuisbasis om weer een nieuw jaar vol muzikale  hoogtepunten te vieren!

Voor aanstaande editie nodigt Harlem Lake  hun collega’s van Voltage uit, alsmede 2 Belgische topacts:  hit-songwriter Milo Meskens en de undercover beroemdheid Jan Bas!

Info & tickets: https://www.cpunt.nl/agenda/harlem-lake-invites

Deel dit evenement

bottom of page